Настоящите общи условия регламентират отношенията между beautypro-online.com (наречен "сайт") и лицата, ползващи онлайн магазина, който се намира на уеб адрес http:// beautypro-online.com /.

С кликването, на който и да е линк, бутон или приложение, намиращи се на beautypro-online.com, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина. Зареждането на beautypro-online.com в браузъра и всяко последващо действие на потребителя представлява електронно волеизявление, че е съгласен с настоящите условия за ползване.

Условията за ползване могат да бъдат променяни, от страна на beautypro-online.com, по всяко време и без предварително предизвестие.

Сайтът beautypro-online.com е собственост на фирма Мейк ап про ЕООД, с данъчен номер BG175320086, телефон за контакти 0877 533892 и седалище на Зона Б18, блок 5, офис 2, София, България (това е административен адрес и на него няма магазин). На адрес София, ул. Пирин 56 можете да посетите нашия офис, където можете да видите, тествате и закупите нашите продукти.

ПРОИЗХОД НА ПРОДУКТИТЕ

Продуктите, които се предлагат на beautypro-online.com се внасят от фирма Мейк ап про ЕООД, или са закупени от официални представители на продуктите за територията на България. Страни на произход на предлаганите продукти на beautypro-online.com: Германия, САЩ,Холандия.

РЕГИСТРАЦИЯ

За да се регистрирате, трябва да посочите уникално потребителско име и парола, както и да предоставите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата база данни. След успешна регистрация и съхраняване на Вашите данни в системата на beautypro-online.com, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да промените адреса за доставка и личните си данни, както и да посочите Ваш представител, който да приеме Вашата поръчка, ако това е необходимо. С натискането на бутона "Поръчай", Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия. Сайтът може да бъде разглеждан и могат да бъдат направени поръчки от ползвателите свободно, без да е необходима регистрация. Процедурата по регистрация на сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Регистрацията служи за удобство при пазаруване чрез онлайн магазина, като предлага възможност за преглед на история на поръчките, запазване на данните за всяка поръчка за да не е необходимо да бъдат въвеждани при следващи поръчки на beautypro-online.com. Всеки потребител, който е направил регистрация на beautypro-online.com се съгласява, че ще получава бъдещи информационни имейли относно промоции, нови продукти и кампании. За да се регистрирате е необходимо да попълните регистрационен формуляр, следвайки указанията. Полетата, които задължително следва да бъдат попълнени са отбелязани със звездичка. При успешно приключване на регистрацията, ползвателят ще получи потребителско име и парола, с които ще може да влиза в създадения му в сайта профил. При регистриране, предоставената информация трябва да бъде коректна и пълна. Обръщаме Ви внимание, че носите отговорност, включително наказателна отговорност, за всякакви предоставени изявления/записи/фалшиви данни. Beautypro-online.com си запазва правото да откаже на определени потребители достъп до сайта, да закрие акаунти или да анулира поръчки, включително и потвърдени такива.

ПОРЪЧКА

Поръчки на beautypro-online.com се правят онлайн, чрез системата за поръчки на сайта. Продуктовият каталог на сайта е достъпен за всички посетители на сайта и не е необходима регистрация за неговото разглеждане. За да бъде направена поръчка на beautypro-online.com, трябва първо да бъдат добавени в количката за пазаруване продуктите, които са обект на поръчката, както и да бъде избран техния брой. Всяка поръчка, направена на beautypro-online.com, следва да бъде потвърдена и обработена от екипа на beautypro-online.com за да може да бъде изпратена за доставка чрез куриерска фирма.

Всички цени на продуктите, които се продават на beautypro-online.com са представени в националната валута на Република България - български лев (лв.), или в еквивалентната им равностойност в Евро, според курса на деня. Заплащането на поръчките, направени на beautypro-online.com става единствено в български лева, като представянето на цените в други валути служи само за информация и улеснение на потребителите.

Можете да направите поръчка от beautypro-online.com в период от 24 часа в денонощието, включително през почивните дни и официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, имате възможност да прегледате избраните от Вас продукти както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции. Ще бъдете уведомени чрез имейл, или обаждане за потвърждаването и изпращането на Вашата поръчка.
Правилно попълнена и изпратената чрез beautypro-online.com, или телефонно обаждане поръчка е обвързващо предложение за сключване на договор за продажба от разстояние с продаващата страна, при което купувачът е обвързан от период на 20 дни от изпращането на поръчката да сключи договор с продаващата страна.
Самият договор за продажба е изготвен от продаващата страна и се смята за валиден, след като продаващата страна изпрати стоката на получателя.
Предвид факта, че договорът за продажба, сключващ се между интернет магазина и потребителите на сайта, се сключва въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки, при която от момента отправянето на предложението до сключването на договора, както и за времето на сключването на договора, страните нямат физически контакт помежду си, договорът представлява договор за продажба от разстояние съгласно разпоредбите на ЗЗП.
Потребителят има правото да откаже поръчката, или да отхвърли предложението си за сключване на договор за покупка, без да дължи каквито и да е било неустойки до момента на изпращане на стоката. Потребителят се задължава да уведоми продавача за този факт чрез имейл или по телефона, посочен на сайта.

Чрез електронна поръчка от онлайн магазина могат да бъдат закупувани единствено и само тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница на ползвателя. Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само характеристики, начин на употреба и т.н. е предоставена от производителя, респективно вносителя на съответната стока, като beautypro-online.com не носи, каквато и да е отговорност при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация, представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки. Beautypro-online.com по никакъв начин не носи отговорност за допуснати грешки в описанията на продуктите, както и при проявяване на фабрични дефекти на продуктите, които се предлагат в онлайн магазина.

Всички представени цени в сайта са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като beautypro-online.com си запазва правото, без предупреждение да ги променя по всяко време. Представените, в сайта, цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която е обявена и обяснена подробно на сайта. Тя се заплаща допълнително от потребителя, или ако Мейк ап про ЕООД сам реши доставката да бъде за негова сметка. Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е поръчал, плюс цената за доставка и евентуално цената за застраховка на пратката.

ПЛАЩАНЕ

Методи на плащане

1. Наложен платеж (пощенски паричен превод). При този метод на плащане, заплащането на стойността на поръчката се извършва чрез куриерска услуга при получаването на пратката от куриер, като сумата се заплаща на място, на куриера. При необходимост от връщане, то става единствено според условията за връщане на продукт, закупен от beautypro-online.com. Парични суми за връщане се изплащат чрез платежното средство, което е използвано при заплащането на поръчката.

2. Плащане с банков превод – поръчката се обработва и изпраща от продавача едва след като заплащането на дължимата сума от страна на купувача постъпи по банкова сметка на продавача. При получаване на пратката купувачът не дължи никакво заплащане на куриера.

Данни за плащане:
Титуляр на банковата сметка: Мейк ап про ЕООД
Банкова сметка : Райфайзен банк IBAN : BG35RZBB91551060703610

ПЛАТЕЖНИ ДОКУМЕНТИ

Фактурите, които се издават от beautypro-online.com , се изпращат на хартиен носител, или на имейл адреса, който клиентът е посочил в своята поръчка, като се генерират с данните, които клиентът сам е попълнил в своята поръчка.

Плащането се извършва чрез куриер при доставка и с пощенски паричен превод по смисъла на Закона за пощенските услуги. Всички куриерски компании, доставящи продукти на beautypro-online.com, притежават необходимия лиценз за приемане на такива плащания. Съгласно Наредба Н-18 от 2006 г. на Министерството на Финансите на Република България, издаването на фискална касова бележка не е задължително, когато плащането се осъществява като пощенски паричен превод. В този случай се издава документ от лицензирания пощенски оператор (куриерската компания), потвърждаващ пощенския паричен превод.

Чл. 3 ал.1 от Наредба Н-18 гласи:

Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

Платежният документ по всяка поръчка е необходимо да бъде запазен и съхраняван. Той е необходим при връщане, замяна или възползване от гаранционния срок на продуктите, закупени от beautypro-online.com.

ДОСТАВКА

Доставката се извършва в рамките на 1 - 3 работни дни и използваме куриерските услуги на фирма СПИДИ.
Не предлагаме опция „Преглед на пратка преди доставка“.

Поръчките, които са направени на beautypro-online.com в работни дни, се изпращат за доставка на същия ден. Ако Вашата поръчка е направена след 15:00 часа, в работен ден, тогава тя ще бъде изпратена за доставка на следващия работен ден. В случай, че направите своята поръчка в почивен ден, Вашата поръчка ще бъде обработена и изпратена за доставка от куриер на следващия работен ден. В случай,че даден поръчан продукт не е наличен на склад, периода за доставка се съгласува с клиента за и се доставя на по-късен етап, обикновено седмица.

Доставката на поръчките, направени на beautypro-online.com, се извършва от куриерска фирма Спиди, която, в зависимост от Вашия избор, носи пратката до посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма, който се намира на удобно за Вас място. В зависимост от населеното място, в което се намирате и вида доставка (експресна или икономична), който сте избрали, доставката може да отнеме, съответно, 1 или 2 работни дни.

Цената на доставката на поръчка зависи от Вашето населено място в България, от това дали желаете доставка за 1 или за 2 работни дни, както и от това дали желаете доставка до Вашия адрес или до офис на куриерската фирма. Цените се таксуват спрямо тарифите на куриерската фирма, с която се изпраща пратката.

ГАРАНЦИОНЕН СРОК

Гаранцията започва да тече от датата получаване на стоката от потребителя. Продуктите имат 24-месечен гаранционен срок. Продавачът е отговорен за всички дефекти на продуктите при получаването на стоката или при появяването им по време на гаранционния период. Това не се отнася за дефекти, причинени от грубо или неправилно прилагане, механични повреди, намокряне; излагане на пряка слънчева светлина; токов удар; неправилна експлоатация; повреди в резултат на неправилна инсталация или неправилно включване в електрическата мрежа; повреди в резултат на неправилно пренасяне или съхранение; повреди в следствие на природни бедствия; вибрации; гръмотевици и други обстоятелства, които влияят на нормалната експлоатация на продукта.

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на спорове:Всички представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115, от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП можете да прочетете тук.

Информация по чл. 112-115 от ЗЗП

Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.

Чл. 112.

1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

2. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;

3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113.

1. Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

2. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

3. След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

4. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

5. Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114.

1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

- разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
- намаляване на цената.
- Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
- Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
- Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително. Чл. 115.

1. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
2. Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
3. Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на спорове:
Всички представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115, от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. На телефон 070012340 ще получите цялата информация по чл.4 от ЗЗП, относима към представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки/услуги. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС.

Казаното в настоящия раздел се отнася за лица притежаващи качеството на потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

РЕКЛАМАЦИЯ

Независимо от ниския процент на рекламации, добре е да знаете, че продуктите от beautypro-online.com са със същата гаранция, каквато е предоставяна от производителя на дадения продукт. В наш интерес е да уредим Вашата рекламация в най-бърз срок.
Законовият срок за разглеждане на дадена рекламация е 30 дни, след датата на заявяването ѝ.
Преди да изпратите рекламацията, молим да ни уведомите по телефона обявен на сайта, след което изпратете Вашата рекламация на адрес: Гр. София, Офис Спиди ул.Казбек 63
Задължително условие при рекламация е да приложите издадения касов бон във върната пратка с продукта.
В случай на рекламация на електроуред, моля изпратете продукта на посочения по-горе адрес за рекламация. След получаването на рекламирания продукт, ние ще се свържем с оторизиран представител на съответната марката в Германия и ще Ви уведомим за резултата и начина за решаване на рекламацията в най-кратки срокове.
Не забравяйте да ни предоставите пълна информация за контакт с Вас, включително имейл и телефонен номер, на които да Ви уведомим за изхода на рекламацията.
Ако рекламацията е призната, Вашите транспортни разходи по връщането на продукта ще бъдат възстановени от нас.
Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще изискват от нас наложен платеж, преди да е разгледана вашата рекламация.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Моля, имайте предвид, че не можем да обработим връщане на продукт в случай, че не сме уведомени, предварително, за това. Ако бихте искали да върнете продукт или продукти, закупени от beautypro-online.com, трябва да се свържете с нашия екип, да попълните формуляр за рекламации и да получите инструкции как да върнете продукта, който желаете да върнете или замените. Получаването на инструкции за връщане става на Вашия имейл адрес. Връщането на продукти, независимо от причината за тяхното връщане, става чрез куриерска фирма, според инструкциите, които ще получите от екипа на beautypro-online.com, или в нашия офис в гр. София, ул. Пирин 56.

Закононовият срок за връщане на стока е 14 дни, след закупуването на стоката.

1. Всички продукти могат да бъдат върнати, в четиринадесетдневен срок от датата на доставката, във вида, в който са били доставени. Те трябва да бъдат в оригиналната им опаковка и без каквито и да било механични повреди или следи от употреба. Това важи и за продуктите, които имат гаранционен срок. Продуктите, които имат механични повреди или следи от употреба, не могат да бъдат връщани или заменяни.

2. Разходите за доставката на върнати или заменени продукти, са за сметка на клиента.

3. В случай, че сте получили грешен продукт, разходите за доставката на продукта, който връщате и повторното изпращане на правилния продукт, са за сметка на beautypro-online.com.

След получаването на поръчка, всеки клиент е длъжен при откриването на дефект в продукта, който е получил, да ни уведоми незабавно за естеството на дефекта.

Платежният документ по всяка поръчка е необходимо да бъде запазен и съхраняван. Той е необходим при връщане, замяна или възползване от гаранционния срок на продуктите, закупени от beautypro-online.com.

При завеждане на рекламация за дефектен продукт, е задължително да бъде предоставена снимка на дефектния продукт, чрез нашата форма за имейл, заснета по начин, по който ясно да се вижда в какво се изразява дефекта.

При завеждане на рекламация в нашата система чрез попълване на формуляр за рекламации за получен грешен продукт, е задължително да бъде предоставена снимка на продукта, който сте получили от нас.